lnterkerkelijk koor Langweer
start.

repertoire.

dirigent.

begeleiding.

agenda.

contact.

links.

vrienden IKL.

privacy.

 agenda

^ omhoog ^

agenda 2019

 

Donderdag 10 januari

1e repetitie van

het nieuwe jaar

 

Donderdag 7 februari

Ledenvergadering

 

Zondag 7 april

Medewerking Open Deur Dienst

Hervormde Kerk Lemmer

 

Zondag 21 april

Medewerking Paasdienst PKN gemeente Langweer

 

Zaterdag 18 mei

Deelname Korenfestival Kampen

 

Woensdag 12 juni

Voorjaarsconcert

 

Donderdag 13 juni

Repetitie Hjir is’t

(onder voorbehoud)

 

Woensdag 28 augustus –

1e repetitie na zomerstop

 

Zaterdag 14 december

Kerstconcert

 

Dinsdag 24 december

Medewerking Kerstnachtdienst

RK kerk in St Nyk

(onder voorbehoud)

Voorjaarsconcert - Woensdag 12 juni 2019

 

Dit keer vindt ons concert niet op zaterdag- maar op woensdagavond plaats.

Waarom? Omdat we onze voorjaarsconcerten zo graag houden in de boerderij vande familie Nijpels

(Nummer 2, 8528 DT Dijken).

De akoestiek is geweldig, de entourage sfeervol, het landschap prachtig en we kunnen er heel wat bezoekers kwijt. Dit jaar was deze woensdag uiteindelijk de enige mogelijkheid in juni en we hebben besloten om het gewoon eens te proberen. Bovendien zijn er op zaterdag vaak al allerlei andere activiteiten waarmee we moeten concurreren en vinden heel veel mensen het ook gezellig om op een

doordeweekse avond uit te gaan.

 

Het thema van dit jaar is

BREXIT, OR NO BREXIT, THAT’S THE QUESTION

Een knipoog naar de politieke situatie in het Verenigd Koninkrijk die ons er niet van weerhoudt om heerlijke traditionals, folksongs en klassieke stukken ten gehore te brengen. Op dit moment zijn we nog druk aan het repeteren, afgelopen week zelfs met een heuse piper (voor meer info zie Graham Lowlanders Pipes & Drums), die overigens niet zijn kilt droeg. Het was even wennen, een beetje aftasten ook maar hoe dan ook typisch Brits. De komende maand lassen we wat extra repetities in en oefenen we flink door, ook met Johan Bijhold. Met hem zingen is inmiddels zo vertrouwd dat we daar alleen maar naar uitkijken, dat is altijd weer een feestje!

 

Bent u benieuwd naar het eindresultaat van al die maanden repeteren? Kom dan naar Dijken 2 op woensdag 12 juni, we zullen u met open armen ontvangen.

We beginnen om 20.00 uur en kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar (€ 10,00 pp, tot 16 jaar gratis).

 

De Graham Lowlanders verzorgen gemiddeld zo’n 20 optredens per jaar, zowel in bandformatie (Full Band of Mini Band) als solospelers.

 

De kilt van de Graham Lowlanders heeft de tartan (kleur en motief) van de clan Graham of Montrose. Montrose is een plaats in het zuidoosten van Schotland en ook hier is een doedelzakband die de tartan van de Graham of Montrose draagt.

 

Het motto van de Clan, en dus ook van de Graham Lowlanders, is Ne Oublie, oftewel niet vergeten. Een motto dat perfect bij de band past, zij laten bij veel mensen een blijvende, mooie indruk achter.

Toe aan iets nieuws?    

 

Je houdt van zingen en speelt wel eens met het idee om je aan te sluiten bij een koor, maar je wilt je liever niet voor langere tijd binden aan een activiteit. Je hebt namelijk al zo veel verplichtingen en bent altijd druk, druk, druk. Je geniet enorm van klassieke stukken maar je hebt wat minder met een wat luchtiger repertoire, of juist precies andersom. Gevolg is dat je thuis blijft zitten en daardoor jezelf het plezier van zingen ontzegt, een gemiste kans!

Wij bieden je de oplossing: je kunt “projectlid” worden van het Interkerkelijk Koor Langweer. Dat houdt in dat je lid wordt voor een bepaalde tijd. Op die manier leg je je niet voor al te lange tijd vast, kan je uitproberen of het iets voor je is en kies je voor het concert waar jij het liefst aan mee zou willen werken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

Vanaf eind augustus gaan we aan de slag met nieuwe stukken voor het komende Kerstconcert dat op 14 december zal worden gehouden in onze dorpskerk. Elke donderdagavond wordt er in De Hoekstien gerepeteerd van 19.45 tot 22.00 uur en je betaalt € 25,00 per maand voor het projectlidmaatschap. Lijkt het je wat, ga dan de uitdaging aan. Of je nu alt bent, sopraan, bas of tenor, je bent van harte welkom! Na de zomerstop beginnen we op woensdag 28 augustus om 19.45 uur, dit in verband met de Langweerder Merke. Meer weten of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met ons secretariaat op 06-26404589. Voor algemene info zie www.koorlangweer.nl .